1. kolo – Konojedy volno..

1. kolo – Konojedy volno.. post thumbnail image

Český Brod i Velim na úvod překvapily.


Zahájen byl rovněž sdružený nohejbalový okresní přebor (OP) 2023, pro okresy Kutná Hora, Kolín, část Benešova a Prahy – Východ. Soutěž proběhne v obsazení sedmi družstev systémem každého s každým, doma – venku. Celkově se tak uskuteční 14.kol.
Titul přeborníka OP bude z loňska obhajovat družstvo Kostelec/Konojedy.
V 1.kole došlo na překvapení. Rezerva Českého Brodu hostila Sázavu a porazit svého soupeře se ji podařilo naposledy v ročníku 2020. Domácí tým zvětší části tvořen mladými hráči startujícími v dorostenecké lize šel po zápasech dvojic do vedení 2:0, ovšem hosté kontrovali a po zápasech trojic srovnali na 2:2. Nepárová část utkání, kterou zvládl Český Brod na jedničku byla zlomová. Navíc se u hostů nedařilo ani velezkušeným hráčům Ptáček – Gregor, a tak oba body zůstaly zaslouženě v Brodě. Další překvapivý výsledek se zrodil v Kutné Hoře, která nestačila na Velim. Utkání bylo velice vyrovnané a celkem sedm dílčích zápasů musela rozhodovat třetí zkrácená sada. Pětkrát v těchto zkrácených setech byli úspěšnější hosté, a to nakonec bylo rozhodující. V úvodu dokázala Kutná Hora vždy stav dorovnat na 1:1, resp. 2:2. Pak ovšem Velim natáhla vítěznou šňůru na 2:7 a rozhodla o zisku obou bodů. V posledním utkání přivítaly Sendražice na svém hřišti Přišimasy. Utkání bylo rovněž vyrovnané, hlavně v jeho první polovině. Hosté sice získali vedení 3:0, ale oba úvodní zápasy dvojic musela rozhodnout třetí zkrácená sada. Pak dokázali bodovat i domácí hráči, nejdříve vyhranou druhou trojicí snížili na 1:3, pak po zápase jednotlivců na 2:4 a stoprocentní bilanci potvrdila v tomto utkání jejích druhá trojice, která dotahovala na 3:5. V posledních dvou zápasech křížových dvojic dominoval loňský vicemistr OP a zaslouženě získal první letošní body.


Výsledky úvodního1.kola: Sendražice – Přišimasy 3:7 (sety 8:16), Kutná Hora – Velim 3:7 (11:16), Český Brod B – Sázava 7:3 (16:9), Kostelec/ Konojedy – volno.


Program 2.kola, sobota 29.4.2023 od 09.00 hod.: Kostelec/Konojedy – Velim (26.4.2023 od 16.30 hod.), Sázava-Kutná Hora, Přišimasy – Český Brod B, Sendražice – volno.

Nohejbalové soutěže zahájeny.

Již minulý víkend odstartoval další ročník nohejbalového středočeského přeboru družstev mužů. Soutěž letos proběhne v obsazení pěti týmů, kde nejdříve se uskuteční základní část, a to dvoukolovým systémem. Zde se družstva utkají každé s každým, doma a venku. Základní část (10 kol) a její pořadí určí nasazení týmů do nadstavbové části play-off. První tři družstva si zajistí přímý postup do semifinále a družstva na 4.resp. 5.místě svedou souboj o doplnění semifinálové čtyřky. Titul obhajuje tým Zaječova.
V prvním kole rezerva Čelákovic v domácím prostředí uštědřila Mokrovratům hned na úvod neoblíbeného „kanára“. Vyrovnanějším utkáním byl duel, kde Vrdy hostily tým Šacung/Zvánovice. Vrdy sice bez ztráty setu zvládly první tři zápasy, ale hostům se podařilo po následujících zápasech druhých trojic a nepárové třetí dvojici dostat se soupeři na dostřel 3:2. Domácí ovšem nepřipustili žádný obrat a zaslouženě zvítězili, když do konce utkání ztratili pouze jeden set.

Výsledky 1.kola: Čelákovice B – Mokrovraty 6:0 (sety 12:1), Vrdy – Šacung/Zvánovice 6:2 (13:5), Zaječov – volno.

Skvělý start Vrdů a rezervy Čelákovic.


Ve druhém kole došlo na duel loňských finalistů, kdy Zaječov hostil Vrdy. Hosté ztratili v prvních třech zápasech pouze jeden set v duelu druhých dvojic a šli do rychlého vedení 3:0. Zaječov následně zabral a první bodový zápis zaznamenal v zápase druhých trojic a druhý přidal po třísetové bitvě vložených dvojic. Za stavu 2:3 došlo na další dva zápasy, které rozhodovala třetí zkrácená sada a vždy byli úspěšnější vrdovští. Za stavu 2:5 vyhrála domácí druhá trojice i svůj druhý zápas a snížila na 3:5. Celkové vítězství následně zajistila Vrdům jejích stoprocentně úspěšná první dvojice. V dalším utkání hostil Šacung/Zvánovice soupeře z Čelákovic. Hosté s početní ekipou hlavně mladých hráčů, kteří již startují v extralize byli jasným favoritem, a to potvrzovali od samého začátku utkání. Šacung ovšem nedal soupeři nic zadarmo, a i když prohrával před nepárovou části 0:4, hned dva zápasy musela rozhodovat až třetí zkrácená sada. V následujícím duelu třetích dvojic získali domácí hráči posledním možným míčem zkrácené sady svou jedinou výhru. V dalším průběhu již dominoval tým hostů, který zaznamenal po sobě druhé vysoké vítězství v soutěži. Nejvyrovnanějším utkáním byla předehrávka 5.kola, kde Mokrovraty přivítaly na svém hřišti soupeře z Vrdů. Jako na houpačce se střídaly ve vedení oba týmy. V sestavě domácích exceloval exligový Stupka, který zaznamenal hned čtyři výhry z pěti zápasů, do kterých nastoupil. Domácí se ujali vedení 1:0, aby následně prohrávali 1:2 a pak navíc 2:4. Ovšem hostům se nevedlo v křížových trojicích a obě ztratili ve zkrácené třetí sadě. Stav byl 4:4 a domácí obrat pokračoval i v následném zápase křížových dvojic. Mokrovraty měly již jistou minimálně remízy, ale určitě chtěly dokonat obrat ziskem obou bodů. Dramatická koncovka a poslední možný míč třetí rozhodující sady rozhodl o konečné spravedlivé dělbě bodů.


Výsledky 2.kola: Šacung/Zvánovice – Čelákovice B 1:6 (sety 4:13), Zaječov – Vrdy 3:6
(8:13), Mokrovraty – volno. Předehrávka 5.kola: Mokrovraty – Vrdy 5:5 (14:12).

  1. TJ Slavoj Vrdy 3 2 1 0 5 12:5
  2. TJ Spartak Čelákovice B 2 2 0 0 4 12:1
  3. Nohejbalový klub Mokrovraty 2 0 1 1 1 5:11
  4. Nohejbalový klub Zaječov 1 0 0 1 0 3:6
  5. SK Šacung Benešov/Zvánovice 2 0 0 2 0 3:12