12. KOLO – 9.9.2023 od 9 hod. z.č.:34 KONOJEDY – Č. BROD B, Stav 6:4

12. KOLO – 9.9.2023 od 9 hod. z.č.:34 KONOJEDY – Č. BROD B, Stav 6:4 post thumbnail image

Kostelec/ Konojedy přeborníkem OP!


Sdružený nohejbalový okresní přebor (OP) 2023, pro okresy Kutná Hora, Kolín, část Benešova a Prahy – Východ pokračoval 12.kolem. V tomto kole byly na programu hned dva šlágry. Konojedy přivítaly na svém hřišti rezervu Českého Brodu a šlo o hodně. Hosté mohli v případě vítězství ještě pomýšlet na celkové prvenství v přeboru a domácí tým by měl po zisku obou bodů již jistotu titulu. Úvodní zápas prvních dvojic přinesl obrovskou bitvu, kdy domácí přetlačili soupeře až posledním možným míčem třetí sady za devítek. Další dva zápasy s přehledem ovládl Kostelec a šel do slibného vedení 3:0. Hosté zabrali a ve zbytku utkání byla hra zcela vyrovnaná. První bod hostům zajistila jejích druhá trojice, která překvapivě porazila favorizovanou domácí sestavu vedenou kapitánem Bílkem. Následující tři
zápasy musela rozhodnout třetí zkrácená sada a dvakrát byli úspěšnější českobrodští. Stav utkání byl 4:3 a nebylo rozhodnuto. Pátý bod zajistila tentokrát po zlepšeném výkonu domácí trojice vedená Bílkem, ale hosté dokázali kontrovat hladkým vítězstvím v první křížové dvojici. Stav 5:4 a drama v posledním utkání dne. Zkušená domácí sestava Bílek – Šperlík se nakonec dokázala lépe vypořádat se třetí sadou, když porazila mladičkou dvojici hostů Bálek – Červenka poměrem 10:6. Kostelci se tak podařilo získat a obhájit loňský titul Přeborníka OP! Druhý šlágr obstaral souboj Přišimasy – Sázava, kde se bojovalo o druhé místo průběžné tabulky. Domácí měli navrch v úvodu utkání, když oba zápasy dvojic zvládli ve zkrácené sadě a šli do vedení 2:0. Ve trojicích se body dělily, kdy nejdříve sázavští snížili na 2:1 a následně domácí s přehledem navyšovali na 3:1. Nepárovou část ovládla Sázava, byť ve třetí dvojce až v dramatické třetí sadě a srovnala na 3:3. Začínalo se znovu a oba zápasy křížových trojic dospěly do třetí zkrácené sady. První pro Přišimasy a druhá až posledním možným míčem za devítek pro Sázavu. Byli to ale domácí, kteří museli po prohrané první křížové dvojici zabojovat o bod, a to se jim nakonec povedlo. Utkání tak končilo spravedlivou dělbou bodů. Souboj o konečné 2. – 4.místo OP bude ještě hodně zajímavý. V posledním utkání se střetla družstva z konce tabulky a černý Petr v podobě posledního místa nakonec zůstal Kutné Hoře.
V samotném utkání měli jasně navrch domácí Sendražice, které si postupně vybudovaly náskok 4:0 a první bod ztratily až v zápase jednotlivců. I druhá polovina utkání se nesla ve stejném duchu, když se kutnohorským povedlo získat druhý bod až v úplně posledním zápase křížových dvojic. Výsledek je pro hosty až příliš krutý, jelikož hned šest dílčích zápasů musela rozhodnout třetí zkrácená sada a pětkrát se radoval domácí tým.


Výsledky 12.kola: Kostelec/Konojedy-Český Brod B 6:4 (sety 14:11), Přišimasy-Sázava 5:5 (12:13), Sendražice-Kutná Hora 8:2 (17:9), Velim – volno.


Tabulka:
1.
Nohejbal Kostelec/Konojedy 10 9 0 1 18 67:33
2.
TJ Kavalier Sázava 11 6 2 3 14 64:46
3.
SK Podlipan Přišimasy 11 6 1 4 13 66:44
4.
TJ Slavoj Český Brod B 10 6 1 3 13 60:40
5.
TJ Sokol Velim 10 3 1 6 7 42:58
6.
TJ Sokol Sendražice 10 2 2 6 6 38:62
7.
NK Sparta Kutná Hora 10 0 1 9 1 23:77

Program 13.kola, sobota 16.9.2023 od 09.00 hod.: Přišimasy-Kostelec/ Konojedy, Kutná Hora-Český Brod B, Velim – Sendražice, Sázava – volno.

O titul přeborníka kraje si to rozdají Mokrovraty a Čelákovice.


Ve středočeském krajském přeboru došlo na semifinálové (SF) boje ve vyřazovací části play-off. Vítěz základní části Vrdy přivítaly na svém hřišti vítěze předkola ČF, a to B tým Čelákovic. Hosté přijeli k utkání v nabité sestavě s třemi ligovými juniory a Barešem, kteří odpoledne zasáhli do extraligové bitvy s pražským Startem. Hned úvodní duel prvních dvojic dospěl do třetí rozhodující sady, ze které vyšli vítězně hosté. Druhý bod čelákovickým zajistila následně sestava zkušeného Bareše s Hejtíkem, kteří byli nad síly domácí druhé dvojice Žaloudek – Kyliánek. Ani dobrý výkon první domácí trojice nestačil k zisku bodu, když opět rozhodla třetí zkrácená sada ve prospěch Čelákovic. Rozjetí hostující hráči byli k nezastavení a po hladkém vítězství v zápase druhých dvojic byl stav již 0:4. Vrdy byly pod tlakem, jelikož si již nemohly dovolit prohrát žádný zápas. Naději vykřesal v zápase singlu zkušený Němec, který povolil hostujícímu Maturovi získat pouhých pět míčů a snížil na 1:4. Následující první křížové trojice byly nejhezčím a nejdramatičtějším zápasem dne, když o vítězi musel rozhodnout až úplně poslední možný míč zkrácené sady, a i zde ho vybojovali čelákovičtí a tím stvrdili postup do finále KP. Poražené Vrdy tak čeká utkání o konečný bronz. Ve druhém semifinále hostil Zaječov Mokrovraty a byl před utkáním v domácím prostředí mírným favoritem. Utkání bylo od jeho začátku velice vyrovnané, když jak v zápasech dvojic, tak i trojic se body dělily a stav byl vyrovnaný 2:2. Domácím výborně vyšli oba následující zápasy singlu a prvních křížových trojic a k postupu do finále je dělil pouhý zisk jednoho bodu. Mokrovraty ovšem byly proti a povedl se jim dokonalý obrat, když se na něm podíleli všichni jeho hráči a bez obtíží brali body ze všech zbylých třech zápasů. Zajímavostí utkání byl fakt, že ani jednou se nemusela hrát zkrácená třetí sada a o vítězství se rozhodlo po dvou setech. Nejlepším hráčem utkání byl domácí Fryš, který byl na hřišti u všech bodů svého týmu.


Výsledky SF:


TJ Slavoj Vrdy – TJ Spartak Čelákovice B 1:5 sety 5:10 míče 113:121
Sestava Vrdy: Brož, Němec, Žaloudek, Kyliánek, Havránek, Schreiber a Hurda.


Sestava Čelákovice B: Hejtík, Bareš, Löffelmann, Seidl, Čuřík, Matura, Štěpánek a Šeda.
Nohejbalový klub Zaječov – NK Mokrovraty 4:5 sety 8:10 míče 149:142


Sestava Zaječov: Fryš, Vaníček, Kebrdle, Ungr, Zavadil, Krajdl a Hnizdil.


Sestava Mokrovraty: Kyrián, Nápravník, Stupka, Novák, Drábek, A. Mochán a Pejla.


Program finále a utkání o 3.místo vyřazovací části play-off, sobota 16.9.2023: Finále: Mokrovraty – Čelákovice B (od 14.00 hod.). O 3.místo: Vrdy – Zaječov (od 09.00 hod.).