4.5.2024 – Sázava – Konojedy. Stav 1:9

4.5.2024 – Sázava – Konojedy. Stav 1:9 post thumbnail image

Ve šlágru kola Sázava nestačila na Kostelec. První výhra českobrodské rezervy.


Sdružený nohejbalový okresní přebor (OP) 2024, pro okresy Kutná Hora, Kolín, část Benešova a Prahy – Východ pokračoval třetím kolem.
Utkáním kola byl duel do té doby prvních dvou týmů tabulky, kdy Sázava hostila Kostelec. První zápasy dvojic naznačily převahu hostů, když Sázava nekladla větší odpor a prohrávala 0:2. Pak zabrala první domácí trojice a snížila ve zkrácené sadě na rozdíl jednoho bodu. Nikdo ovšem nepředpokládal, že to bude jediný bodový zápis sázavských hráčů. Hosté nastartovali vítěznou šňůru, a i když celkem čtyřikrát rozhodovala o vítězi třetí zkrácená sada, vždy body připisovali kostelečtí a po zásluze získali oba tabulkové body.
Další utkání kola přinesla mnohem vyrovnanější bitvy a o vítězích rozhodovaly až závěrečné zápasy křížových dvojic. Hradešín přivítal na svém hřišti Velim a v první polovině utkání musel vždy dotahovat náskok hostů. V prostřední nepárové části utkání se situace otočila, a byli to hosté kteří museli dotahovat vedení Hradešína. Velim hodně spoléhala na svou údernou dvojici Padělek – Hykš, která byla u všech bodů svého týmu, ale v posledním rozhodujícím zápase křížových dvojic tento tandem poprvé zaváhal a na remízový bod nedosáhl. Hradešín, tak zůstal i po třetím kole neporaženým týmem v soutěži a v následujícím kole zajíždí na horkou půdu lídra OP.
V posledním utkání kola se rovněž rozhodovalo až v jeho úplném závěru. Českobrodské béčko hostilo Sendražice a úvod utkání vyšel lépe domácím, když šli do vedení 2:0, byť v prvním případě rozhodl o jejích úspěchu až úplně poslední míč třetí sady za devítek. V dalším průběhu se body přelévaly na obě strany až do stavu 5:4, a o konečné podobě výsledku musel rozhodovat úplně poslední zápas křížových dvojic. V něm byli úspěšnější domácí hráči poměrem dvakrát 10:8, a mohli se radovat z první letošní výhry.


Výsledky 3.kola: Český Brod B – Sendražice 6:4 (sety13:10), Hradešín – Velim 6:4 (13:10), Sázava – Kostelec/Konojedy 1:9 (6:19).


Průběžná tabulka OP 2024:
1.
Nohejbal Kostelec/Konojedy 3 3 0 0 6 28:2
2.
HSK Hradešín 3 2 1 0 5 17:13
3.
TJ Kavalier Sázava 3 1 1 1 3 13:17
4.
TJ Slavoj Český Brod B 3 1 1 1 3 12:18
5.
TJ Sokol Velim 3 0 1 2 1 12:18
6.
TJ Sokol Sendražice 3 0 0 3 0 8:22


Program 4.kola, sobota 11.5.2024 od 09.00 hod.: Kostelec/Konojedy-Hradešín, Sendražice- Velim, Český Brod B-Sázava.


Druhé kolo ovládla Čáslav.


Středočeský nohejbalový krajský přebor (KP) družstev mužů pokračoval druhým kolem ve Zvánovicích (původně se mělo hrát v Benešově, ale z důvodu neregulerního hřiště se turnaj přesunul do nedalekých Zvánovic). Tentokrát se soutěžilo v disciplíně dvojic. Celkem osm družstev se utkalo nejdříve ve dvou základních skupinách systémem „každého s každým“ a pořadí v těchto skupinách určilo nasazení týmů, pro čtvrtfinále vyřazovací části Play-off. Podle papírových předpokladů ze čtvrtfinále postoupily všechny A týmy účastníků. Z konečného prvenství se nakonec zaslouženě radovali hráči Čáslavi ve složení Lukáš Žaloudek – Jiří Kyliánek, kteří v celém průběhu turnaje nepoznali hořkost porážky. Na druhém místě skončil v turnaji se lepšící Šacung Benešov a stupně vítězů zkompletovaly Vrdy, které vyšly vítězně ze souboje o bronz se Zvánovicemi.