9. kolo OP – Velim – Nohejbal Kostelec/Konojedy. Stav 3:7

9. kolo OP – Velim – Nohejbal Kostelec/Konojedy. Stav 3:7 post thumbnail image

18.9. od 14 hod hrajeme ve Velimi

Sázava přeborníkem OP!

Nohejbalový oblastní přebor ( OP ) 2021, pro okresy Kutná Hora, Kolín, část Benešova a Prahy – Východ pokračoval předposledním 9. kolem. Ještě předtím se odehrála velice důležitá dohrávka 7.kola, kde rezerva Českého Brodu hostila Sázavu. V sázce byl přímý souboj o 1.místo. Sázavě stačil k jistotě titulu zisk alespoň jednoho bodu, což se ji nakonec i povedlo. První polovinu utkání ovšem jasně ovládl Brod, který byť po úvodním zápase dvojic prohrával 0:1, ale v následujících čtyřech zápasech ztratil pouhý jeden set a vedl 4:1. Sázava sice kontrovala vítězstvím v singlu na 4:2, ale první křížová trojice vrátila domácím vedení na rozdíl tří bodů. Brodští měli již jistotu jednoho bodu a hosty čekal hodně těžký úkol. Sázavští ovšem předvedli málo vídaný kousek, když po vítězných dvou zápasech a poslední úspěšné třísetové bitvě křížových dvojic dosáhli na spravedlivou konečnou remízu a zisk Přeborníka OP! Za poslední tři ročníky se jim to povedlo podruhé, naposledy v roce 2019.

V utkáních 9. kola hostila Velim soupeře z Kostelce. Úvod utkání byl velice vyrovnaný, kdy domácí tým vedl 1:0 a 2:1. Hosté v dalších třech zápasech dominovali a upravili na průběžných 2:4. Souboj elitních trojek vyzněl v obou setech na devítkách pro domácí, a to je dostalo na kontaktních 3:4. Závěr si kostelečtí pohlídali a zaslouženě zvítězili. Přišimasy měli v duelu s béčkem Brodu soupeři co vracet ( první utkání 3:7 ) a nakonec se jim to nejtěsnějším možným rozdílem i podařilo.

Výsledky 9. kola ještě více zamotaly situaci ohledně konečného umístění na 2. – 4. místě. Jedinou jistotou před závěrečným 10. kolem je titul Sázavy a poslední místo Velimi.

Výsledky 9.kola: Přišimasy – Český Brod B 6:4, Velim – Kostelec/ Konojedy 3:7

( sety 7:15 ), Sázava – volno. Dohrávka 7.kola: Český Brod B – Sázava 5:5 ( sety 12:10 ).

Program posledního 10. kola, sobota 25.9.2021 od 09.00 hod.: Kostelec/ Konojedy – Přišimasy, Sázava – Velim ( předehrávka 22.9. ), Český Brod B – volno