8.6.2024 – Konojedy – Sázava. Stav 5:5

8.6.2024 – Konojedy – Sázava. Stav 5:5 post thumbnail image

Sázava vybojovala bod na hřišti lídra OP.


Sdružený nohejbalový okresní přebor (OP) 2024, pro okresy Kutná Hora, Kolín, část Benešova a Prahy – Východ pokračoval osmým kolem základní části.
Rovněž osmé kolo přineslo vyrovnaná utkání, což potvrdil šlágr kola v Konojedech. Vedoucí tým přivítal družstvo Sázavy, která měla svému soupeři co oplácet, když ve třetím kole utrpěla doma porážku 1:9. V první polovině utkání měl herně navrch favorizovaný domácí tým, který se dostal do vedení 3:1, byť dvakrát vybojoval vítězství až ve třetí zkrácené sadě. Karta se obrátila ve střední části utkání, kdy sázavští bodovali třikrát za sebou a po zápase prvních křížových trojic se dostali poprvé do vedení 4:3. Domácí tým ovšem zatáhl za záchrannou brzdu a bez větších problémů zvládl oba následní zápasy. Za stavu 5:4 se šlo do posledního zápasu dne. O spravedlivé dělbě bodů rozhodla třísetová bitva, kterou lépe zvládli sázavští hráči a mohli se tak radovat z cenného zisku bodu na horké půdě v Konojedech.
V dalším utkání přivítaly Sendražice na svém hřišti českobrodskou rezervu. Hned úvodní zápas dvojic vyhrála hladce domácí dvojice, ale hosté rovněž s přehledem srovnali na 1:1. Body v následujících zápasech trojic se také dělily na každou stranu a stav byl vyrovnaný 2:2. Nepárovou část ovšem zvládli lépe českobrodští a šli do trháku 4:2. Úspěch v křížových trojicích ještě mohl Sendražicím pomoci k bodům, ale jejích úspěšnost byla padesáti procentní. Za stavu 3:5 navíc nastupovala za hosty jejích elitní dvojice Cmíral – Blažek, která v tomto utkání vyhrála všechny zápasy, do kterých nastoupila a potvrdila zisk obou bodů pro Brod. Nic na tom nezměnila ani výhra domácích v posledním zápase dne, která dala konečnou podobu výsledku.
V posledním utkání zajížděl Hradešín do Velimi. Domácí tým od začátku utkání bodově táhla dvojice Padělek – Hykš, která dokázala své zápasy dotáhnout do vítězného konce, a navíc jim hodně pomohla i výhra jejích třetí dvojice v nepárové části utkání. Za stavu 4:3 zbývalo odehrát tři dílčí zápasy. V nich potřeboval domácí tým alespoň jednou uspět a zajistit si tak bod za remízu. Proti ovšem byli hráči Hradešína, kteří nejdříve dle předpokladu s přehledem přehráli domácí druhou trojici a srovnali na 4:4. Za tohoto stavu šli proti sobě v prvních křížových dvojicích obě elitní sestavy. Domácí Padělek s Hykšem poprvé v utkání padli proti M. a T.Liebeltovým, a to po dramatické koncovce třetí zkrácené sady posledním možným míčem za devítek. O bodech bylo téměř rozhodnuto. To se potvrdilo v posledním zápase dne, kde domácí druhá dvojice vůbec nestačila na soupeře a ten si z Velimi odvezl velice šťastně oba body.


Výsledky 8.kola: Sendražice – Český Brod B 4:6 (sety 10:13), Kostelec/ Konojedy – Sázava 5:5 (12:12), Velim – Hradešín 4:6 (11:13).


Program 9.kola, sobota 15.6.2024 od 09.00 hod.: Hradešín – Kostelec/ Konojedy, Velim – Sendražice (úterý 11.6.2024), Sázava – Český Brod B (středa 12.6.2024).