14.6. – Předehrávka Konojedy – Velim. Stav 7:3

14.6. – Předehrávka Konojedy – Velim. Stav 7:3 post thumbnail image

Vyrovnané bitvy v Sendražicích i Českém Brodě.


Sdružený nohejbalový okresní přebor (OP) 2024, pro okresy Kutná Hora, Kolín, část Benešova a Prahy – Východ ukončil základní část posledním 10. kolem a soutěž bude po letní přestávce pokračovat nadstavbovou části.
Předehrávku kola obstaral duel Kostelce s Velimi. V úvodu velimští zaskočili favorita a díky bodům získaným v zápasech prvních dvojek a trojek šli do vedení 2:1. Domácí tým ovšem zabral a bez ztráty setu bodoval v následujících čtyřech zápasech. Za stavu 5:2 se ještě hostům opět podařilo bodovat v zápase prvních křížových trojek jejích úspěšnou dvojici hráčů Padělek – Hykš doplněné Sixtou ml., a snížit na 5:3. Ve zbytku utkání si domácí tým pohlídal zisk obou bodů a potvrdil neporazitelnost v základní části.
V dalším utkání přivítaly Sendražice na svém hřišti Sázavu. Hosté přijeli k utkání bez několika hráčů základní sestavy (Církva, Pufler, Ptáček a Sklenár), ale začátek utkání zvládli na výbornou. V prvních třech zápasech ztratili pouze jeden set v zápase druhých dvojek a šli do vedení 3:0. Sendražice ovšem zabraly, snížily na 2:3 a mohly i srovnat, ale v zápase singlu za devítek třetí sady nezvládly poslední výměnu. Za stavu 2:4, ale domácí hráči nerezignovali a převzali iniciativu. Sázavští naopak ztratili energii a výsledkem toho byl obrat ve skóre na 5:4 bez ztráty setu. Sendražice disponovaly mečbolem, který ovšem nedokázala jejích druhá dvojice proměnit a utkání nakonec skončilo dělbou bodů. Byla to vůbec první remíza sendražických v soutěžním ročníku.
V posledním utkání kola zajížděl Hradešín do Českého Brodu. Od začátku velice vyrovnaná bitva, kde se soupeři střídali ve vedení (0:1,2:1,2:3,4:3,4:4). Za srovnaného stavu se rozhodovalo v zápasech křížových dvojek. Ta první vyšla jasně lépe domácím, stav 5:4. Poslední zápas dne rozhodovala dramatická koncovka třetí zkrácené sady. Domácí sestava Cmíral-Blažek, vyhrála v utkání všechny své tři předešlé zápasy a úspěšnost potvrdila i v tomto zápase, kdy přetlačila hostující dvojici Mysliveček-Šulc a potvrdila zisk obou pro domácí.
Výsledky posledního 10.kola: Kostelec/ Konojedy – Velim 7:3 (sety 16:6), Sendražice – Sázava 5:5 (12:11), Český Brod B – Hradešín 6:4 (14:11).


Poznámka: O pořadí na 2. a 3.místě rozhodla lepší vzájemná bilance Hradešína: 5:5, 7:3.


Program 1.kola nadstavby, sobota 7.9.2024 od 09.00 hod.:
Finálová skupina: Sázava – Kostelec/ Konojedy. Skupina o umístění: Sendražice – Český Brod B.

Bodová bonifikace za umístění v základní skupině:

Finálová skupina: Kostelec/ Konojedy 2 body, Hradešín 1 bod, Sázava 0 bodů.
Bodová bonifikace za umístění v základní skupině:

Skupina o umístění: Český Brod B 2 body, Velim 1 bod, Sendražice 0 bodů.

Od 17 hod..