15.6.2024 – Hradešín – KONOJEDY. Stav 5:5

15.6.2024 – Hradešín – KONOJEDY. Stav 5:5 post thumbnail image

Kostelec/ Konojedy vítězem základní části.


Sdružený nohejbalový okresní přebor (OP) 2024, pro okresy Kutná Hora, Kolín, část Benešova a Prahy – Východ pokračoval devátým kolem základní části a předehrávkou posledního 10. kola.
Předposlední kolo základní části přineslo vyrovnaná utkání, což potvrdil šlágr kola v Hradešíně, kam zajížděl lídr přeboru Kostelec. Kostelečtí odehráli ještě před tímto utkáním úspěšnou páteční předehrávku 10.kola doma s Velimi, a k jistotě vítězství v základní části jim stačil zisk alespoň jednoho bodu. K předehrávce se vrátíme na konci výsledkového servisu. V samotném šlágru měli hosté hlavně v první polovině utkání mírně navrch, ale Hradešín dokázal dorovnávat skóre díky lépe zvládnutou koncovkou třetích setů. To se dělo až do nepárové části. Zde se kosteleckým podařilo zvládnout oba zápasy, byť v tom prvním rozhodovala až třetí zkrácená sada a odskočili na rozdíl dvou bodů. Následující první křížové trojky dospěly do třetí sady, ale bod urvali domácí hráči. Za stavu 3:4 v druhé křížové trojce přišla nejjednoznačnější výhra hostů, kteří povolili soupeři získat pouhých šest bodů a před posledními dvěma zápasy dvojek disponovali dvěma mečboly. Hradešín ovšem zabral v pravou chvíli a bez ztráty setu dokázal vybojovat zaslouženou remízu. Obhájce loňského prvenství udržel letošní neporazitelnost a zaslouženě se stal vítězem základní části.


Další obě utkání kola se předehrávali. Již v úterý přivítala Velim na svém hřišti Sendražice. Úvodní oba zápasy dvojek musela rozhodovat až třetí zkrácená sada, a vždy byl úspěšnější domácí tým. To, jak se později ukázalo bylo rozhodující, pro zisk obou bodů Velimi. V následných zápasech trojek se body dělily na každou stranu a stejně tak tomu bylo v nepárové části, ovšem zde až po dramatických koncovkách třetích setů. Domácí vedli 4:2. V dělbě bodů na každou stranu pokračovalo utkání až do samého závěru a hostům se tak nepovedlo zvítězit ani v posledním zápase dne a tím vybojovat nějaký bod za remízu.
Sázava s rezervou Českého Brodu rovněž předehrávala utkání v týdnu (středa) a byl to vyrovnaný duel od začátku, až do konce. Brod se sice ujal vedení po třísetové bitvě prvních dvojek, ale ve zbytku utkání musel vždy dotahovat vedení soupeře. Konečnou spravedlivou dělbu bodů zajistila hostům v posledním zápase dne jejích první dvojka. O vyrovnanosti svědčí i poměr 2:2 z výsledků třetích rozhodujících setů v utkání. Nejlepším hráčem utkání se ziskem čtyř bodů byl českobrodský mladík Jan Bálek, který ovšem již není žádným benjamínkem a sbírá starty v 1.lize družstev mužů i dorostu.


Zbývá ještě okomentovat páteční předehrávku posledního 10.kola základní části, kde první Kostelec hostil Velim. V úvodu velimští zaskočili favorita a díky bodům získaným v zápasech prvních dvojek a trojek šli do vedení 2:1. Domácí tým ovšem zabral a bez ztráty setu bodoval v následujících čtyřech zápasech. Za stavu 5:2 se ještě hostům opět podařilo bodovat v zápase prvních křížových trojek jejích úspěšnou dvojici hráčů Padělek – Hykš doplněné Sixtou ml., a snížit na 5:3. Ve zbytku utkání si domácí tým pohlídal zisk obou bodů.


Výsledky 9.kola: Hradešín – Kostelec/ Konojedy 5:5 (sety 11:13), Velim – Sendražice 6:4 (13:11), Sázava – Český Brod B 5:5 (12:12). Předehrávka 10.kola: Kostelec/ Konojedy – Velim 7:3 (sety 16:6).